Tervetuloa Jyväskylään 10.-12.10.2019!

Jokiniemen Kartano Oy aloittaa vuohenmaidon tuotannon

Olet täällä

Viisi luomuviljelijää perusti Jokiniemen Kartano Oy:n vuonna 2015. Yhtiöllä on luomukotieläintaloutta ja kasvintuotantoa Loviisan Ruotsinpyhtäällä. Tilan ylämaankarja tulee saamaan seurakseen noin tuhat suomenvuohta.

Vuohenmaito tullaan toimittamaan Juustoportti Oy:lle jalostettavaksi.

- Tämä yhteistyö on tärkeä Juustoportille ja alkuperäisrotu suomenvuohelle. Jokiniemen kartanosta saatava maito tuo merkittävä lisän käsittelemäämme vuohenmaitomäärään, joka tällä hetkellä on noin miljoonan litraa. Pystymme näin vastaamaan kasvavaan kysyntään, sanoo Niklas Keski-Kasari. Juustoportin kypsytetyt vuohenmaitojuustot ovat viime vuosina menestyneet myös kansainvälisissä juustokilpailuissa ja se on lisännyt kysyntää ulkomailla.

Olli Kasurinen DeLavalilta esitteli Jokiniemeen tulevan lypsyaseman. Vuohet tullaan lypsämään 2 x 36 rinnakkaislypsyasemalla ja käyttöön tulee Delpro-tuotannonohjausjärjestelmä.
Jokiniemen Kartanon Oy.n hallituksen puheenjohtaja Anssi Laamanen kertoi, että tarvittavat luvat on saatu ja rakennustyö on käynnistynyt. Uudenmaan ely-keskus on myöntänyt investointitukea ja Suur-Savon Osuuspankki rahoitusta. Asiakkuusjohtaja Reijo Särkkä OP Suur-Savosta kertoi, että rahoituspäätöksen tekemisessä merkitsevää oli se, että tietoa päätöksenteon taustalle oli saatavissa. Yritys- ja yrittäjäominaisuudet ovat tärkeitä myös.
- Lähtökohtaisesti kaikki järkevät hankkeet rahoitetaan. Tämä vaikutti järkevältä, vaikka toimiala onkin meille vähän vieras, hän sanoo.
- Tuotanto käynnistetään viidelläsadalla eläimellä tammikuussa 2017 ja vuonna 2018 tuotannon on tarkoitus pyöriä täysillä, Carin Grotenfelt, Jokiniemen Kartano Oy:n osakas kertoo. Vuohet on hankittu kotimaasta.
- Kiitos nykyisten vuohenmaitotuottajien olemme saaneet ostaa eläimiä kotimaasta, sanoo Anssi Laamanen.
 

Kuvassa Jokiniemi Oy:n osakkaita (vasemmalta) Anssi Laamanen, Carin Grotenfelt ja Sami Kuoppamäki. Kuva: Tomi Tuuliranta.