Tervetuloa Jyväskylään 11.-13.10.2018!

Kotimaiset valmistajat menestyivät KoneAgrian uutuuskisassa

Olet täällä

Multiva-puskuvaunu PushSystem 400:n ensiesittely on KoneAgriassa

Dometalin Multiva-puskuvaunu ja Elhon niittomurskain ovat esillä KoneAgriassa Kesko maatalous- ja konekaupan osastolla.
- Kolmen tähden saaminen uutuustuotekisassa on meille hieno asia. Katson, että se on tunnustus tekemästämme pitkäjänteisestä kehitystyöstä. Multiva-puskuvaunu on ensimmäinen, kotimaassa valmistettu puskuvaunu, sanoo Dometal Oy:n kotimaan myyntipäällikkö Juha Erkkilä.

Puskuvaunu sopii isoja massoja kuljettaville tiloille ja yrityksille. Kuljetuskapasiteetti kasvaa, kun kuormaa saadaan tiivistettyä vaunussa.
- Puskuvaunu on turvallinen esimerkiksi säilörehukuormia purettaessa, kun vaunun painopiste ei purettaessa muutu kuten kipattaessa. Puskuvaunun pystyy purkamaan matalahkossakin tilassa, kertoo Juha Erkkilä vaunun eduista.

- Kolmeakselinen vaunu on rakenteellisesti vahva. Vaunussa on erillisrunko, johon puskukontti on kiinnitetty pulttiliitoksilla. Vahva kotelorakenne konttiin on saatu tekemällä kaikki liitokset hitsaamalla, sanoo Juha Erkkilä.

Multiva-puskuvaunu PushSystem 400:n ensiesittely on KoneAgriassa. Ensi viikolla se on esillä Elmiassa Ruotsissa.

Toinen Keskon osastolla esillä oleva kolmen tähden uutuus on Elhon valmistama Arrow NM 3200 Delta SideFlow -niittomurskain.

Tässä niittomurskaimessa etukoneen työleveys on joko 3,2 tai 3,7 m ja sivukoneen työleveys 3,2 m.
- Siirtoruuvi tuli viime vuonna perhosniittokoneeseen ja nyt siirtoruuvi on myös tässä pienemmässä koneessa. Siirtoruuvi ei ole kovin yleinen nostolaitekoneissa, sanoo Elhon tuotekehityspäällikkö, CTO Johan Löfbacka. Siirtoruuvi vähentää rehun maakosketusta ja näin ollen parantaa rehun laatua.

Kerta-ajolla saadaan niitettyä yli 6 m ja edestakaisin ajolla saadaan karhot parittain. Ne voidaan edelleen tarvittaessa karhottaa yhdeksi, isoksi karhoksi.

- Tässä koneessa käytetään ison koneen keskirunkoa, joten kone on mahdollista myöhemmin muuttaa perhosniittokoneeksi. Tämä sopii kuljettimen umpinaisen kotelorakenteen ansiosta myös kokoviljan korjuuseen. Mahdollisesti varisevat jyvät kulkeutuvat karhoon eivätkä varise maahan, Johan Löfbacka kertoo.
Arrow NM 3200 Delta SideFlow vaatii traktorilta tehoa noin 160 hevosvoiman verran.