Tervetuloa Jyväskylään 10.-12.10.2019!

Laidunyhdistyksen nurmipalkinto Tupamäen tilalle Tarvasjoelle

Olet täällä

Perttu Uusitalo (keskellä) nurmentuotannon huippuosaajien Jarkko Storbergin ja Anu Ellän kanssa.

Kuvassa Perttu Uusitalon (keskellellä) Jarkko Storbergin ja Anu Ellän kanssa. Kuva Tomi Tuuliranta.

Palkinto luovutettiin Tupamäen tilalle Perttu Uusitalolle ja Iina Näyskälle. Palkinnon jakoivat säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Helminen ja ProAgria Länsi-Suomen valtakunnalliset nurmentuotannon huippuosaajat Anu Ellä ja Jarkko Storberg.

Palkinto myönnetään esimerkillisesti nurmia hoitaneelle tilalle. Palkinnon myöntämisen perusteina Jaakko Helminen mainitsi, että Tupamäen tilan rehuntuotanto perustuu nopeaan nurmikiertoon, nurmen tiheyden varmistamiseen jo perustamisvuonna sekä monipuolisten nurmipalkokasvipitoisten nurmiseosten käyttöön. Tilalla on panostettu maan kasvukuntoon, viljelykiertoon ja massiiviseen juuristoon osana ravinteiden ottoa. Kasvustoja havainnoidaan ja tarvittavia korjaustoimia tehdään havaintojen ja analyysitietojen pohjalta.

Perttu Uusitalo ja Anu Ellä kasvustohavainnoilla Tupamäen tilalla alkukesällä 2016. Kuva Essi Jokela.

- Perttu Uusitalo on ollut neljä vuotta aktiivisesti mukana ProAgria Länsi-Suomen nurmiryhmässä yhdessä 15 muun karjatilan kanssa. Nurmentuotannon kehittämisen tuloksena tilan säilörehunurmen keskisato on ollut kahtena vuonna yli 10 000 kg ka/ha, mikä Suomessa on harvinaista, mainitsi Jaakko Helminen.

Perttu Uusitalo kiitti Anu Ellää ja Jarkko Storbergiä nurmiryhmän kokoamisesta ja vetämisestä sekä totesi nurmen oleva tilalle tärkeä, koska se on karjan ruokinnan perusta.

Nurmipaneelissa Perttu Uusitalo kertoo lisää hyvistä nurmikäytännöistään. Paneelissa ovat mukana myös maatalousyrittäjät Juha Vuorela, Koskenojan tilalta, Jalasjärveltä ja Jarkko Pirinen, Tupaselan tilalta Iitistä.

Kuvassa (vas) Laidunsäätiön varapuheenjohtaja Jaakko Helminen, Nurmentuotannon huippuosaaja Anu Ellä, Perttu Uusitalo ja nurmentuotannon huippuosaaja Jarkko Storberg. Kuva: Tomi Tuuliranta