Tervetuloa Jyväskylään 10.-12.10.2019!

Tutustu uutuuksiin

Olet täällä

KoneAgrian perinteeseen on vuosien ajan kuulunut uusien koneiden ja ratkaisujen esiin nostaminen. Tänäkin vuonna raati on kokoontunut ja käynyt läpi pitkän listan näytteilleasettajien ennakkoon ilmoittamia uutuuksia. Vaikka prosessi oli työläs, sai raati tähdet järjestykseen. Raati nosti uutuuksia yhden, kahden ja kolmen tähden luokitukseen niiden uutuusarvon ja uudistusten merkittävyyden mukaan.

Raadin muodostivat päätoimittaja Pentti Törmä (Käytännön Maamies), päätoimittaja Uolevi Oristo (Koneviesti) sekä agronomi Erkki Mäkelä (Maatalouden Ammattitapahtumat). Arviointityössä olivat mukana myös molempien lehtien toimitukset, joten asiantuntijat ovat tuotteiden uutuusarvot arvioineet.

Tekstit perustuvat näytteilleasettajien antamiin tietoihin.

Koko uutuusluettelo on jaossa näyttelyn infoissa. Näet luettelon myös tästä pdf-tiedostona.

Kolmen tähden uutuudet


Agco B200

Fendt
Fendt 1050 Vario S4
Fendt malliston lippulaiva -> 517 hv. Uusi voimansiirtojärjestelmä, joka mahdollistaa nelivedon voimajakovaihtelun etu- ja taka-akselin välillä. Moottorina matalakierroksinen MAN.
 

DeLaval C248

DeLaval
COW LED CL6000/CL9000
Täysin uudenlainen ja patentoitu LED-valaistusjärjestelmä navettoihin. Ainutlaatuinen valaistusjärjestelmä, jonka suunnittelu on aloitettu lehmän näkökulmasta ja navettaolosuhteiden vaatimuksista. Valaistus voidaan automatisoida BSC -navetan järjestelmäohjaimella, joka huomioi luonnollisen valon määrän ja optimoi valaistuksen eläinten vaatimusten suhteen. Valon väri ja määrä on suunniteltu lehmän silmälle optimaaliseksi, jolloin valaistus nopeuttaa ja tehostaa lehmän aktivoitumista maidon tuotantoon, mutta toisaalta säästää energiakustannuksia LEDteknologian ansiosta.

K-Maatalous D100

ELHO
Arrow NM 3200 Delta
SideFlow-niittomurskain
Uuden Arrowin erityispiirteet:
• Suuri työleveys, yli 6 metriä kerta ajolla.
• Maltillinen tehontarve, n. 160 hp, etu- ja takakone.
• Painopiste lähellä traktoria.
• Kasvuvaraa tulevaisuutta varten.
• Uutta tekniikkaa, lajissaan ensimmäinen.
• Edullinen korjuuketju.

Dometal Oy
Multiva-puskuvaunu PushSystem 400
Multivan PushSystem -mallisarja täydentyy kolmiakselisella, hydraulijousitteisella mallilla. Multivan PushSystem -puskuvaunu on turvallinen ja käytännöllinen kuljetusratkaisu
tiloille, jotka kuljettavat massatavaraa, kuten rehua tai haketta, suuria määriä. PushSystemin kuljetuskapasiteettia saadaan kasvatettua, kun puskuvaunu sulloo ja tiivistää kuorman. Massatavaran kuljetuskapasiteetti on kolmiakselisessa mallissa korokkeen kanssa jopa 50 m³ ja 24 tn. Vaunun rakenteen ansioista painopiste pysyy alhaalla, vaikka kuljetettava massa olisikin suuri. Tästä syystä vaunu on vakaa ja kulkee tasaisesti. Puskuvaunun turvallisuus korostuu erityisesti säilörehua tehtäessä. Tyhjennystavan ansiosta ei auman päälle ajettaessa synny sellaisia riskitilanteita kuin kipattaessa. Kuorman tyhjentäminen onnistuu vaivattomasti myös kaltevilla alustoilla ja puskuominaisuuden ansiosta kuorma tyhjenee nopeasti. Purkaminen onnistuu mataliin varastotiloihin, missä kippaaminen ei ole mahdollista. Vaunusta on saatavilla myös kaksiakselinen PushSystem 320 -malli.

Gea Farm Technologies Mullerup A/S & Mestarifarmi C250

GEA
Monobox-lypsyrobotti
• Kiinnitys, pesu, stimulointi, esilypsy, lypsy ja dippaus yhdellä kiinnityksellä.
• Neljänneskohtainen maitomäärän, lämpötilan, sähkönjohtavuuden ja värin online-seuranta
 

Pellon Group Oy B130

Pellon Feedline Hign Capacity mode
High Capacity moden avulla voidaan yhdellä Feedline-ruokintajärjestelmällä samanaikaisesti: ruokkia useassa eri paikassa eläinsuojaa, sekoittaa uutta seosta ja siirtää seosrehua ruokintapaikalle. Tehokkuuden edut ovat selvät: isoissakin karjoissa voidaan ruokkia useita kertoja vuorokaudessa, suuri karjakoko ei myöskään rajoita ryhmittelyä.

PEL-tuote C122

Cinia
MyAgriPlan-ohjelmisto
Ohjelmisto, jolla pystytään parantamaan koneiden käytön tehokkuutta lisäämällä koneiden tehollista työaikaa, parantamalla aikataulutusta ja helpottamaan urakoitsijan sekä yhteiskoneiden käyttöä.