KoneAgria 2021 keskittyy kattavuuteen ja monipuolisuuteen

2 min lukuaika

Uutiset

ProAgria Tapahtumat sai KoneAgria 2021 -näyttelyyn paljon kyselytietoa näyttelykävijöiltä ja näytteilleasettajilta.

Yleisökuva vuoden 2021-tapahtumasta

 – Palaute antoi varmuutta rakentaa yhdessä näytteilleasettajien kanssa KoneAgria 2021 kattavaksi ja monipuoliseksi näyttelyksi, jossa on mukana kasvinviljelyn, karjatalouden ja metsänhoidon koko tarjonta. Kävijät odottavat koneita, laitteita, varusteita ja palveluja. Sen sijaan karjanäyttelyä ei koettu tärkeäksi, tiivistää ProAgrian uuden näyttely-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala.

Kattava näyttely oli myös näytteilleasettajien toiveena. – Silloin kävijä pääsee kartoittamaan vaihtoehdot yhdellä käynnillä, joka mahdollistaa myös nopeamman päätöksenteon. Enemmistö näytteilleasettajista ilmoitti kohderyhmäkseen kaikki maa- ja metsätalouden ammattilaiset. Pääsääntöisesti karjatalousammattilaisista oli kiinnostunut neljännes vastaajista, kuvaa Honkala. KoneAgrialta odotetaan erityisesti tutustumista alan tuotteisiin ja palveluihin sekä virikkeitä ja uusia ideoita omaan työhön. Näyttelykäynti koettiin tärkeäksi myös suunnitteilla olevien hankintojen vaihtoehtojen kartoittamiseen kasvokkain myyjien kanssa. Tuttujen tapaaminen ja muut aktiviteetit toivat selkeää lisäarvoa käynnille, mutta tavoitteissa tärkeimpinä oli ammatilliset asiat.

Jyväskylää tai Tamperetta toivotaan näyttelypaikaksi

- Sekä näytteilleasettajien että kävijöiden suosikit pitopaikaksi olivat Jyväskylä ja Tampere. Kumppanuusneuvottelut pitopaikkojen kanssa on jo käynnistetty. Päätös KoneAgria 2021 järjestämispaikasta on tavoitteena julkaista kesä-heinäkuussa 2020. Molemmissa paikoissa on sopivasti tilaa kattavan näyttelyn järjestämiseksi, linjaa Honkala. Näyttelytilan riittävyys kattavaan näyttelyyn olisi näytteilleasettajien enemmistön toiveista varmistettava, vaikka yksittäisille yrityksille myytävää näyttelytilaa rajoittamalla. Näyttelyn teemoitusta esimerkiksi karjatalouteen tilan riittävyyden takaajana piti hyvänä selkeä vähemmistö näytteilleasettajista. Vielä pienempi osuus näytteilleasettajista piti tärkeänä vain oman osallistumisensa onnistumista kattavuuden kustannuksella. - Kattavan näyttelyn toteuttamiseen näyttäisi siis löytyvän hyvä tahtotila, toteaa Honkala. - Ajankohtana tulee olemaan jompikumpi näytteilleasettajien ja -kävijöiden suosikeista lokakuun puoliväli tai loka-marraskuun vaihde, jatkaa Honkala. Näytteilleasettajille suosituin ajankohta oli lokakuun puolivälistä marraskuun alkuun. Marraskuun myöhempien aikojen suosiota KoneAgria-vuonna vähensi erityisesti Saksan AgriTechnica-näyttelyn samanaikaisuus.

Monipuolinen ja kattava näkemys kehittämisen pohjaksi

Näyttelykävijätutkimus toteutettiin anonyymitutkimuksena maalis-huhtikuussa ProAgrian maatalousasiakkaille. Vastauksia saatiin melkein kaikista maakunnista. Vastaajista kasvinviljelyä harjoitti 62 %, kotieläintaloutta 44 %, metsätaloutta 43 % sekä urakointia 19 %, mikä vastasi hyvin KoneAgrian perinteistä kävijäkohderyhmää. Tutkimuksesta saatiin runsaasti palautetta, kehitysideoita ja toiveita näyttelyn kehittämiseen. Arvontaan osallistuneiden kesken arvottiin 10 lippupakettia ProAgrian näyttelyihin. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. Näytteilleasettajatutkimus toteutettiin myös maalis-huhtikuussa. Kysely lähti KoneAgrian ja MaatalousKonemessujen avainasiakkaille. Lisäksi kaikki yli 300 neliön osastoja aiemmin varanneet haastateltiin henkilökohtaisesti. Yli 90 % vastanneista oli myös kiinnostuneita ottamaan osaston KoneAgria 2021 -näyttelyyn. Vastanneiden kesken arvotun 20 m2 osastotilan voitti Wihuri Oy:n Witraktor. Onnittelut voittajille ja kiitos kaikille vastanneille arvokkaasta palautteesta KoneAgria 2021 kehittämiseen! LisätietojaHenri Honkala, ProAgria Tapahtumat Oy, hallituksen puheenjohtaja puhelin 040 827 7100, henri.honkala@proagria.fi