KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een

2 min lukuaika

Uutiset

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä oli 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana. Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Kuva kohtaamisesta vuoden 2021 tapahtumassa

”Kumppanimme Messukeskus rakensi loistavan kokonaisuuden ja ajoitus oli mitä parhain. Saimme koko alan liikkeelle, vuorovaikuttamaan ja saamaan energiaa toisistaan. Näytteilleasettajien uutuudet kiinnostivat kävijöitä. Olemme saaneet viljelijöiltä ja näytteilleasettajilta hyvää palautetta”, kertoo ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Henri Honkala.

Messukeskus järjesti KoneAgrian ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta nyt ensimmäistä kertaa. Edellisellä kerralla vuonna 2019 Jyväskylässä KoneAgriassa oli 12 575 kävijää. Seuraavan kerran KoneAgria järjestetään lokakuussa 2023 Tampereella.

KoneAgriassa tuotteitaan ja palvelujaan esitteli 335 näytteilleasettajaa. Tapahtuman ohjelman rakensi tänä vuonna laaja alan toimijoiden verkosto. ”Halusimme rakentaa uuden ajan tapahtuman ja onnistuimme näyttelyn ja ohjelman rakentamisessa erittäin hyvin. Kiitos kuuluu laajalle yhteistyöverkostolle, jonka kanssa rakennettiin kattava ja mielenkiintoinen ohjelma. Se osoitti, että onnistuimme yhdessä parhaiten tarjoamaan kävijöille uudenlaisia kokemuksia ja elämyksiä”, jatkaa Honkala. KoneAgrian ohjelman tallenteet tulevat verkkosivuille www.koneagria.fi ensi viikolla kaikkien katsottavaksi.

Seuraavana tulossa kattava Farmari 2022 Mikkeliin

ProAgria Tapahtumat Oy:n seuraava maa- ja metsätalouden ammattilaisille suunnattu näyttely on Farmari 2022, joka järjestetään 30.6. – 2.7.2022 Mikkelissä. ”Farmari 2022 -messuilla esitellään maa- ja metsätalouden koko kirjon ja sen eri tuotantosuunnat. Nähtävää ja uutuuksia on kaikille. Näyttely kokoaa myös vastuullisen ruoantuotannon ketjun ja toimijat yhteen. Mukana Farmarissa ovat myös vahvana elementtinä kotieläimet. Tärkeä rooli messuilla on tarjota näkymä nykyaikaiseen maa- ja metsätaloudesta kuluttajille. Farmarissa koko ruokaketju esittelee suomalaisen ruoantuotannon matkan pellolta pöytään”, kertoo Honkala. Västankvarnissa toteutettua valtakunnallista Peltopäivää havaintoruutuineen ei tulevana vuonna järjestetä.

Helsingin MaatalousKonemessut lokakuussa 2022

Maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma MaatalousKonemessut 2022 järjestetään 13.–15.10.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Edellisen kerran tapahtuma järjestettiin vuonna 2018. Alun perin MaatalousKonemessut piti järjestää vuonna 2020, mutta korona siirsi tapahtuman ensi vuoteen. ”Vuoden 2020 osastovaraukset siirtyivät vuoteen 2022, joten tapahtuma on jo lähes loppuunmyyty. Odotettavissa on suuri konenäyttely alan ammattilaisille”, kertoo konseptikehittäjä Leo Potkonen Messukeskuksesta.
KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta (Messukeskus) ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Kuvia tapahtumasta median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com

#koneagria2021
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria

www.koneagria.fi
www.farmari.net
www.maatalouskonemessut.fi

Lisätietoja:
ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com

ProAgria Keskusten Liitto, markkinointi- ja viestintäjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com