KoneAgria 2023 päivittää metsänomistajan tiedot ja tehostaa metsänhoitoa

2 min lukuaika

Uutiset

KoneAgria 2023 -tapahtumasta saa tietoa metsäalan investointien merkityksestä, metsän hoitamisesta, puumarkkinoista ja metsätilojen sukupolvenvaihdoksesta.

Koneagria 2021 kuva2

Metsä-lavan ohjelmassa katsotaan tulevaisuuteen, tuodaan esille erilaisia näkökulmia ja vastuullisuutta. Ohjelma tarjoaa konkreettista tietoa siitä, miten metsää voi hoitaa paremmin, tuottavammin ja vastuullisemmin. Maa- ja metsänomistajien tärkeä ammattitapahtuma KoneAgria 2023 järjestetään torstaista lauantaihin 12.-14.10.2023 Tampereella.

Metsä-lavalla on ohjelmaa päivittäin. Tekoäly on jo nyt apuna metsänhoidossa. Sen ja droonien avulla tehdään metsien kuntoselvityksiä ja tuholaistarkkailua. Avajaispäivänä torstaina 12.10. on paneeli Tuuli- ja aurinkoenergiapuistoista sekä johtokaduista metsänomistajan näkökulmasta, Markkinanäkymät-paneeli sekä Ennallistaminen ja Suomen metsät -paneeli. Perjantaina 13.10. on Metsäalan investointien merkitys alalle -paneeli ja FSC-sertifioinnin hyödyt ja edellytykset metsänomistajille -paneeli. Lauantaina 14.10. paneeleissa keskustellaan Metsätilojen sukupolvenvaihdoksista sekä Ratkaisuista ilmaston lämpenemiseen ja metsätuhoihin. Paneeleissa on mukana alan huippuasiantuntijat tuomassa eri näkökulmia asioihin.

Lauantaina 14.10. on Suomen metsäkeskuksen Metsien monimuotoisuus käytännössä -tietoisku.

KoneAgriassa kuullaan Isäntälinjan urakointikokemuksista, metsän monista arvoista tulee puhumaan Eräveljet podcastin vetäjät ja riistaeläinkannoista puhuu Metsästäjäliiton edustaja. Päivittäin on ohjelmassa Ammattilaisen kanssa metsään -ohjelma sekä raivausvinkkejä.

Metsä-lavan ohjelmaa ovat yhdessä rakentaneet yli 20 toimijaa muun muassa Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto, MTK Satakunta, Maaseudun Tulevaisuus, Metsämiesten Säätiö, Metsälehti, Metsäkeskus, Metsänhoitoyhdistykset, Metsästäjäyhdistys, Metsäteollisuus ja Viestimedia.

KoneAgria 2023 -tapahtumaan osallistuu yli 350 yritystä. Metsä-lavan lisäksi tapahtumassa on KoneAgria-lava, joka tarjoaa ohjelmaa päivittäin. Koko ohjelma löytyy www.koneagria.fi

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä viljelijöiden oma ammattitapahtuma. KoneAgrian järjestää 12. – 14.10.2023 ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

www.koneagria.fi
#koneagria2023
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria


Lisätietoja:

ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvia tapahtumasta: http://mediabank.messukeskus.com