KoneAgria 2023 tukee maatalousyrittämisen tulevaisuutta

3 min lukuaika

Uutiset

KoneAgria 2023 tarjoaa viljelijöille arvokasta ja ajankohtaista tietoa alan tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista. Tapahtuman teemana on Maatalousyrittämiseen veto- ja pitovoimaa. Kaikkina tapahtumapäivinä ohjelma rakentuu osista, joissa on uusinta tietoa, ajankohtaisia keskusteluja, kansainvälisiä kokemuksia, vastuullisuuden konkretisointeja ja innovaatioita.

26

Ohjelman ovat tänäkin vuonna koonneet alan merkittävät toimijat laajassa yhteistyössä ProAgrian kanssa. KoneAgria 2023 järjestetään 12. – 14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Vuoden tärkein maa- ja metsätalousalan ammattitapahtuma esittelee yli 200 yrityksen tuotteita, -palveluita ja ammattiosaamista. Saatavilla on alan paras asiantuntemus osastoilla, mutta myös ohjelmalavoilla, joita on kaksi. KoneAgria-lava keskittyy maatalouteen ja Metsä-lava metsäntalousaiheisiin.

KoneAgria-lavalla otetaan jokaisena teemapäivänä esille vastuullisuus, uudet innovaatiot ja näkökulmat, jotka auttavat viljelijöitä saamaan uusinta tietoa ja näkökulmia yrityksensä johtamiseen, kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen. Esillä on muun muassa luonnon monimuotoisuus, markkinoiden kehitys, maitotilojen johtaminen, investointien tekeminen taloudellisesti kannattavasti ja eläintautien merkittävät riskit. Tapahtuman ohjelmassa keskustellaan ympärivuotisesta kasvipeitteisyydestä ja maankasvukunnosta, vuokrapeltojen kasvukunnon vastuusta sekä vihreästä rahasta ja vastuullisuudesta. KoneAgriassa kuullaan kokemuksia tuottajaorganisaatioista ja maatilan johtamisesta datasta johdetulla tiedolla. Esillä on koneurakoinnin kilpailutus, energiamurros, kiertotalous ja ravinnekierrätys sekä hiilen käyttö maataloudessa. Maatalouden some-vaikuttajat ovat lavalla kertomassa kuulumisiaan. Tapahtumassa kuullaan päivittäin myös CAP-kokemuksia.

KoneAgriassa jaetaan Suomen Messusäätiön rahoittama 10 000 euron Agri-INNO-palkinto. Raati valitsee palkinnon saajan pitchausten perusteella. Tapahtumassa jaetaan myös Tuottajille kiitos -stipendit. Someyhteisön valitsema Vuoden maajussi palkitaan perjantaina.

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa.

Ohjelman takana alan tärkeimmät toimijat

KoneAgrian ohjelman tuottamiseen osallistuvat kaikki alan tärkeimmät toimijat muun muassa AgriHubi, Biocode, Baltic Sea Action Group BSAG, Demeca Oy, Eastman Oy, Faba, Kesko Ryhmä, KVVY, Luke, Luomuliitto, LähiTapiola, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät ry, Mela, Mtech Oy, Nordea, OP, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Pellervon taloustutkimus PTT, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto, Sikayrittäjät Svenska Lantbrukssällskapens förbund SLF, S-pankki, S-ryhmä, StoraEnso, Säästöpankki, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Työtehoseura TTS, Vaasan Oy, Valio Oy ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Mukana ovat myös mediakumppanit Koneviesti, Käytännön Maamies ja KMVET, Maaseudun Tulevaisuus ja Metsälehti.

KoneAgria on viljelijöiden oma tapahtuma
KoneAgrialla on pitkät perinteet, jotka alkoivat jo 1990-luvulla vuorovuosin järjestetyistä Konekilleristä ja Farmasta. Vuonna 2005 tapahtumat yhdistyivät ja nimeksi tuli KoneAgria.

KoneAgria on nykyisin joka toinen vuosi järjestettävä vuoden merkittävin ja tärkein viljelijöiden oma maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. KoneAgrian järjestää 12. – 14.10.2013 ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannosta Suomen Messut Oyj Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

www.koneagria.fi
#koneagria2023
Instagram ja twitter: @koneagria
FB: https://www.facebook.com/KoneAgria

Lisätietoja:
ProAgria Tapahtumat Oy:n hallituksen puheenjohtaja, näyttelyjohtaja Henri Honkala, puh. 040 8277 100, henri.honkala@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, konseptikehittäjä Leo Potkonen, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com
ProAgria Keskusten Liitto, yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Suvi Anttila, puh. 040 560 8551, suvi.anttila@proagria.fi
Suomen Messut Oyj, viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com