KoneAgriaan kannattaa varata useampi päivä

4 min lukuaika

Uutiset

Lokakuussa kannattaa suunnata Tampereelle KoneAgria-näyttelyyn, jotka järjestetään 12. - 14.10.2023 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Koneagria2021

KoneAgria 2023 on vuoden merkittävin ja tärkein viljelijöiden oma maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma ja kohtaamispaikka vailla vertaa. Tapaa kollegojasi, vaihda kuulumisia, tutustu uutuuksiin ja kuule uusimmat tiedot maatalousalalta. KoneAgriassa viihdytään ja saadaan tärkeää tietoa.

KoneAgria-näyttelyyn osallistuu yli 250 yritystä ja käytössä ovat kaikki neljä messuhallia, joissa esitellään maa- ja metsätalouden koneita, -tarvikkeita ja -palveluita. ”Lantmännen Agrolla on KoneAgrian suurimmalla osastolla perinteiseen tapaan laaja kattaus. Tarjontaa löytyy monipuolisesti maa- ja metsätaloudessa toimiville alan suurten, keskisuurien ja pienten näytteilleasettajien toimesta. KoneAgria on tekniikan ja tiedon yhteinen kohtaamispaikka, joka tarjoaa varmasti uusia ideoita hankintoihin. KoneAgrian näytteilleasettajat julkaistaan syyskuun alussa nettisivuilla, jolloin tarjontaan pääsee tutustumaan tarkemmin jo ennakkoon. Tänä vuonna tuotantoeläinjärjestöjä on saatu mukaan ennätysmäärä omaan kokonaisuuteen D-halliin”, kertoo myynnistä vastaava Leo Potkonen

”KoneAgria tarjoaa kävijöille laajan kattauksen monipuolisia osastoja, joihin kannattaa tulla tutustumaan ajan kanssa.”

Tapahtumassa esiteltäviä uutuuksia nostetaan UUTUUS-tarroin. Viime kerralla uutuuksia oli yli 100 ja lupaavalta näyttää myös tänä vuonna. Tapahtumassa palkitaan kiinnostavimmat uutuudet kulta- ja hopeaplakaateilla sekä kunniamaininnoilla. Valinnan tekevät Koneviestin, Käytännön Maamiehen ja Suomalaisen Maaseudun toimittajat. Alan mediat nostavat uutuuksia myös ennakkoon kanavissaan, joten alan ammattilaisten on helppo tutustua tarjontaan jo etukäteen. Alan ammattilaisten on tärkeää saada tietoa tuoteuutuuksista ja KoneAgriassa on saatavilla alan paras asiantuntemus. Tapahtumassa on helppo verrata tuotteita ja löytää omaan tarpeeseen sopivin tuote alan tuntevien näytteilleasettajien avulla.

Tapahtumassa pääsee myös koeajamaan ainakin pienkuormaajia. Koejaettavat mallit julkaistaan nettisivuilla syyskuussa.

Ohjelman teemana Maatalousyrittämisen veto- ja pitovoima

KoneAgrian ohjelmassa kuullaan siitä, miten maatalousyrittäminen pidetään kiinnostavana ja kannattavana. Maatalousyrittäjälle on tärkeää pystyä kehittämään toimintaansa ja tekemään liiketoiminnan kannalta oikeita ja tuloksellisia ratkaisuja. KoneAgrian ohjelmaa tehtäessä on pidetty tarkkaan mielessä, että tapahtuma on viljelijöiden oma tapahtuma ja sen täytyy tarjota ohjelmaa, jolla on selkeää lisäarvoa yrittäjille.

KoneAgria-lavalla otetaan jokaisena teemapäivänä esille vastuullisuus, uudet innovaatiot ja näkökulmat, jotka auttavat viljelijöitä saamaan uusinta tietoa ja näkökulmia yrityksensä johtamiseen, kehittämiseen ja toiminnan tehostamiseen. Esillä on muun muassa luonnon monimuotoisuus, markkinoiden kehitys, maitotilojen johtaminen, investointien tekeminen taloudellisesti kannattavasti ja eläintautien merkittävät riskit. Tapahtuman ohjelmassa keskustellaan ympärivuotisesta kasvipeitteisyydestä ja maan kasvukunnosta, vuokrapeltojen kasvukunnon vastuusta sekä vihreästä rahasta ja vastuullisuudesta. KoneAgriassa kuullaan kokemuksia tuottajaorganisaatioista ja maatilan johtamisesta datasta johdetulla tiedolla. Esillä on koneurakoinnin kilpailutus, energiamurros, kiertotalous ja ravinnekierrätys sekä hiilen käyttö maataloudessa. Maatalouden somevaikuttajat ovat lavalla kertomassa kuulumisiaan. Tapahtumassa kuullaan päivittäin myös CAP-kokemuksia.

Ohjelma julkaistaan elokuussa tapahtuman verkkosivuilla. 

Ohjelmasta vastaavat alan tärkeimmät toimijat

KoneAgrian ohjelman tuottamiseen osallistuu vaikuttava joukko alan tärkeitä toimijoita muun muassa AgriHubi, Biocode, Baltic Sea Action Group BSAG, Demeca Oy, Eastman Oy, Faba, Kesko Ryhmä, KVVY, Luke, Luomuliitto, LähiTapiola, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus, Maa- ja metsätalousministeriö, Maa ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Maanmittauslaitos, Maitoyrittäjät ry, Mela, Mtech Oy, Nordea, OP, Peruna-alan yhteistyöryhmä PAYR, Pihvikarjaliitto, ProAgria, Pellervon taloustutkimus PTT, Ruokavirasto, Siipikarjaliitto, Sikayrittäjät Svenska Lantbrukssällskapens förbund SLF, S-pankki, S-ryhmä, StoraEnso, Säästöpankki, Suomen Biokierto ja Biokaasu ry, Työtehoseura TTS, Vaasan Oy, Valio Oy ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Mukana ovat myös mediakumppanit Koneviesti, Käytännön Maamies ja KMVET, Maaseudun Tulevaisuus ja Metsälehti.

Perjantaina 13.10. Maajussit-Facebook-ryhmä kokoontuu tapahtumassa ja jakaa keskuudestaan äänestetyn Vuoden maajussi -voittajan.

Pääsyliput KoneAgriaan kannattaa ostaa etukäteen

Ennakkoliput ovat edullisemmat kuin paikanpäällä ostetut liput ja mitä aikaisemmin lipun ostaa, sitä edullisemmin sen saa. Pääsylipulla voi vierailla näyttelyssä jokaisena aukiolopäivänä. Ennakkoliput maksavat syyskuussa ostettuina 15 euroa/henkilö ja lokakuussa verkkokaupasta ostettuna 18 e/henkilö. Tapahtumapaikalta lippukassalta ostetut liput maksavat 20 e/henkilö. Tapahtumaan on saatavilla myös ryhmälippuja ennakkoon vähintään 10 henkilön ryhmille. Pääsylipun hinta on tällöin 15 e/hlö. Mikäli ryhmässä on vähintään 30 henkilöä, saa ryhmä 150 e matkatukea alennuksena lippujen hinnasta. Tilausohjeet löytyvät www.koneagria.fi . Alle 16-vuotiaat tulevaisuuden maanviljelijät pääsevät veloituksetta tapahtumaan huoltajan seurassa.

Tampereella kannattaa viettää monta päivää

KoneAgriaan pääsee samalla lipulla useana päivänä, joten vierailuun kannattaa yhdistää vierailu Tampereen nähtävyyksissä ja mukavaa aikaa ystävien ja tuttujen kanssa. KoneAgria on neuvotellut hotellitarjouksia, jotka löytyvät tapahtuman verkkosivuilta. Torstain ja perjantain messupäivän jälkeen messuhallin aulassa voi jatkaa keskusteluja ja kohtaamisia klo 19. KoneAgrian virallinen jatkopaikka on yökerho H5 Bar & Cellar, jossa voi jatkaa keskusteluja jopa aamu viiteen saakka. KoneAgria lippua näyttämällä saa erilaisia tarjouksia sekä ilmaisen sisäänpääsyn perjantaina ja lauantaina. Jatkoille on mahdollista suunnata myös The Red Lion pubiin. Tampereella on myös paljon kiinnostavaa teatteri- ja muuta kulttuuritarjontaa tapahtuman aikana.

www.koneagria.fi

#koneagria2023

Instagram ja twitter: @koneagria

FB: https://www.facebook.com/KoneAgria