KoneAgria 

Uutuudet kiinnostivat

Olet täällä

Kuvassa Lujabetonin Timo Juutinen (vas.) ja Ismo Hyvönen.

KoneAgriassa on ollut tänä vuonna ennätyksellisen paljon kolmen tähden uutuuksia. Jopa 13 uutuutta sai tänä vuonna kolme tähteä. Ennakkoon uutuuksiksi ilmoitetut koneet, laitteet ja palvelut on arvioinut ja tähdittänyt asiantuntijaraati, joka nosti uutuuksia yhden, kahden ja kolmen tähden luokitukseen niiden uutuusarvon ja uudistusten merkittävyyden mukaan. Kaikki uutuudet voi katsoa tästä oppaasta (pdf-tiedosto).

Asiakkaiden kiinnostus yllätti kuivareaktorin ja lietesäiliön myyjät

Juha Salimäki Meteneristä kertoo, että kolmen tähden kuivareaktori on saanut todella paljon kiinnostusta ja uusia kontakteja on luotu.
– Asiakkaat ovat kommentoineet, että tämä ratkaisisi monta ongelmaa, kun se hyödyntää tehokkaasti hitaasti hajoavat, kuivat biomassat, kertoo Salimäki.
– Parhaimmillaan näyttelyssä on istuttu asiakkaan kanssa ja suunniteltu hankintaa pari, kolme tuntia. Varovaisuutta on kuitenkin havaittavissa, koska kyseessä on uusi tuote, Salimäki sanoo.

Tuomariston perustelut kolmelle tähdelle: Uusi laite jossa on täysin uusia rakenneratkaisuja.

Juha Salimäki, Metener

Lujabetonin Timo Juutinen on iloisesti yllättynyt Luja-tankki -lietesäiliön kolmen tähden luokituksesta.
– Yllärinä tuli kolmen tähden luokitus. Kovasti on ollut kiinnostuneita kävijöitä.  
Lietesäiliön koosta ja sijoituksesta on tullut paljon kysymyksiä ja tarjouspyyntöjäkin on saatu. Lietesäiliö (2500-5000 m3) on ainoa kotimainen jälkijännitystekniikalla toteutettu lieteallasratkaisujärjestelmä, jossa jälkijännitysvaijerit on suojattu onnettomuustilanteiden ehkäisemiseksi.

Tuomariston perustelut kolmelle tähdelle: Nykyaikainen säiliö keskikokoisten tilojen tarpeisiin.

Toisen näyttelypäivän vilkkaus ilahdutti

Näyttelyn C-hallissa Agropointin Ari Uolia on tyytyväinen toisen näyttelypäivän vilkkauteen.
– Tarjouspyyntöjä lähetellään kyllä messujen jälkeen, kertoo Uolia. Uolia arvioi, että myyntiprosessit tulevat olemaan pitkiä, kun koneet ovat arvokkaita. Kolmen tähden Grim Gp evo 2700 kasvinsuojeluruisku on herättänyt asiakkaissa kiinnostusta.   Uutuutena Grim Gp evo 2700 kasvinsuojeluruiskussa on Aragin Bravo 400 GPS-ohjattu ruiskutustietokone, joka ohjaa jokaista Seletron suutinrunkoa can-bus väylän avulla yksitelle. Jopa suuttimen vaihto onnistuu automaattisesti nopeuden muuttuessa. Ajettavat Grim ruiskut ovat kompaktin kokoisia, helppokäyttöisiä ja ruiskun paino jakaantuu tasaisesti molemmille akseleille. 4-pyöräohjauksen ansiosta pieninkin ruiskumalli on täydellisen ammattimainen ruisku.

Tuomariston perustelut kolmelle tähdelle: Ruiskutuksen ainemääriä ja käytössä olevia suuttimia voidaan vaihtaa ajona aikana, jolloin esim määrän muutokset ja esimerkiksi tuulisuuttimien käyttöönotto onnistuu nopeasti ajon aikana.

Solarbioxin Ville ja Hannu Hämäläisellä on esittelyssä kolme tähteä saanut sähköä ja lämpöä tuottava CHP-laitos, jossa polttoaineena käytetään pellettiä.  Pellettiä kaasuttamalla saavutetaan korkea hyötysuhde sekä luotettva ja stabiili toiminta. Uutuuden lisäksi myös yrityksen aurinkosähköjärjestelmät ovat herättäneet kävijöissä kiinnostusta.

Tuomariston perustelut kolmelle tähdelle: Sarjavalmisteinen laitos, jonka hyötysuhde on pelletin käytön ansiosta hyvä.

Ville Hämäläinen, Solarbiox

Satabion osastolla Jussi Päivikellä on esillä sekä kolmen tähden että kahden tähden uutuudet. Kolmen tähden uutuus Alvan Blanch, viljan ja muiden materiaalien jatkuva kuivuri. Matala rakenne energiatehokas sekä integroitavissa olemassa oleviin kuivureihin. Päivike on toiveikas uutuuden myynnistä ensi vuonna.

Tuomariston perustelut kolmelle tähdelle: Täysin uuden tyyppinen viljankuivaamo.

Jussi Päivike on tyytyväinen näyttelyn tämän vuotiseen sijaintiin  Tampereella.
Kahden tähden uutuutena Satabiolla on elevaattorit, kuljettimen ja yliajettavat viljakuilut.