Tervetuloa Jyväskylään 11.-13.10.2018!

TMK Energiakoura Oy kahdessa vuodessa kasvuun

Olet täällä

Hankasalmelainen TMK Energiakoura Oy markkinoi kaivinkoneen kauhan paikalle laitettavia energiakouria eri lisävarustein.
- Olen maasiirtoalan yrittäjä ja energiakouran kehittäminen lähti oman maa- ja metsätilan tarpeista, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Tenho Koponen.
- KoneAgria 2014 oli ensimmäinen ammattimessu, jossa olimme mukana. Sen jälkeen olemme olleet useilla messuilla sekä kotimaassa että ulkomailla, Tenho Koponen jatkaa.

Harrastuksena kehitetystä energiakourasta on tullut vakavasti otettava työ. Yrityksen liikevaihto on kasvanut kahdessa vuodessa 200 000 €:sta 800 000 €:oon. Tällä hetkellä yritys työllistää kolme miestä ja lisäksi alihankkijoita. Vienti tuo tällä hetkellä puolet liikevaihdosta. Tärkeimmät vientimaat ovat Irlanti, Englanti, Itävalta ja Saksa.

Näyttelyssä oli esillä yrityksen uusin tuote, yhdessä Pematic Oy:n kanssa kehitelty kaksitoiminen teleskooppisylinteri (kuvassa). Uusi teleskooppisylinteri tuo tehoa tilanteisiin, missä energiapuukouraa käytetään kauhanpyörittäjällä varustetulla kaivinkoneella. Kauhanpyörittäjälle tuleva paine on alennettu noin 220 bariin ja öljynvirtaus kuristuu pyörittäjän läpi tuotaessa. Isoa puuta katkaistaessa tarvitaan isoa sylinteriä, jonka toiminta on hidasta alennetusta paineesta ja hitaasta öljynvirtauksesta johtuen.
-    Uusi teleskooppisylinteri tekee pieniä puita katkottaessa nopean liikkeen pienellä sylinterillä ja järeän puun tullessa vastaan isompi mäntä tulee automaattisesti mukaan suurella teholla. Näin isotkin puut katkeavat nopeasti, selittää Tenho Koponen.  
Uusi teleskooppisylinteri oli niin uusi, että siitä oli jätetty ensimmäisenä näyttelypäivänä patenttihakemus.